02/07/2007

SECURITAS POLSKA SP. Z O.O.

Z przyjemnością informujemy, iż z dniem 1 lipca 2007 r. rozpoczęliśmy współpracę z firmą SECURITAS. Pakiet assistance, będący uzupełnieniem oferty Securitas skierowanej do klientów indywidualnych, jest kombinacją serwisów z zakresu pomocy medycznej na terenie RP oraz pomocy świadczonej w ramach Home Assistance. Nawiązanie współpracy z firmą jest efektem konsekwentnie realizowanej przez firmę Mondial Assistance polityki aktywnego poszukiwania nowych kanałów dystrybucji. Omawiany pakiet assistance stanowi dowód na to, że usługi tego typu mogą funkcjonować nie tylko w obrębie polis ubezpieczeniowych, czy kont bankowych.

05/09/2018

Awarie Polaków podczas wakacji

W okresie wakacji, jak co roku, do Centrum Operacyjnego Mondial Assistance z prośbą o pomoc zgłasza się kilkadziesiąt tysięcy osób. Jest to czas wytężonej pracy dla osób pracujących w firmach specjalizujących się w usługach assistance.

20/12/2018

Rozwiązania telemedyczne dostępne 24 godziny na dobę

Rozwój nowych technologii następuje bardzo szybko. Dostarczają one nowoczesne, korzystne rozwiązania, które oferują istotną poprawę jakości życia. Wszystko, co jest w stanie pomóc nam udoskonalić i monitorować stan zdrowia, jest ważnym krokiem w kierunku dłuższego i efektywniejszego życia i lepszych pakietów assistance.

04/12/2018

Akcje ratunkowe w górach za darmo tylko w Polsce

Przed nami długo oczekiwany sezon zimowych podróży. Planując wyjazd w góry na narty, snowboard lub piesze wycieczki należy pamiętać, że wykupienie ubezpieczenia dopasowanego do uprawianej przez nas aktywności jest niezbędne. Zagwarantuje nam pokrycie kosztów ewentualnego leczenia, koszt helikoptera ratunkowego i ambulansu, którym wrócimy do kraju.