05/06/2012

Pomoc w podróży samochodem, na Euro także na Ukrainie

Mondial Assistance wprowadził do oferty ubezpieczenie assistance na terytorium Ukrainy. Produkt może być szczególnie przydatny kibicom, którzy podczas Euro chcą na żywo zobaczyć reprezentacje Anglii, Niemiec czy Holandii.

Produkt sformatowany jest w dwóch wariantach – Comfort i All Inclusive. W podstawowej, wersji wycenionej na 199 zł, zapewnia bezpłatne holowanie do najbliższego ASO na terenie Ukrainy, naprawę na miejscu, a nawet samochód zastępczy tej samej klasy do 3 dni lub kontynuację podróży. W droższym pakiecie samochód zastępczy jest udostępniany na tydzień, a ochrona dodatkowo obejmuje sytuacje związane z brakiem lub złym paliwem uniemożliwiającym kontynuowanie jazdy oraz pomoc w razie kradzieży, uszkodzenia lub zatrzaśnięcia kluczyków wewnątrz pojazdu.

Ukraina na mapie usług ubezpieczeniowych dla wielu firm ciągle pozostaje białą plamą. Mondial Assistance jest jedną z pierwszych firm, które starają się to naprawić. Wspólna organizacja Euro skłoniła nas do wejścia do gry i uruchomienia pomocy assistance na Ukrainie – mówi Agnieszka Walczak – Członek Zarządu Mondial Assistance.

Bardzo wiele ubezpieczeń zawierających usługi assistance w Ogólnych Warunkach Ubezpieczenia zawiera zapisy, w których na liście państw nieobjętych pomocą znajdują się dwaj wschodni sąsiedzi Polski – Białoruś i właśnie Ukraina. Kibice wybierający się samochodem do miast gospodarzy ukraińskiego współorganizatora turnieju powinni dokładnie sprawdzić czy ich polisa assistance dalej obowiązuje na terenie Ukrainy.

Assistance samochodowe dla kibiców jest do kupienia m.in. na portalu http://www.pomoc-fachowcow.pl/

05/11/2018

W dniu Wszystkich Świętych o 43 proc. wzrosła ilość wezwań assistance samochodowego

Niezmiennie od wielu lat do Centrum Operacyjnego Mondial Assistance w dniu Wszystkich Świętych, z prośbą o pomoc, zgłasza się wiele osób. Podczas tegorocznych dojazdów na cmentarz assistance samochodowe przydało się bardziej niż rok temu.

11/10/2018

Waze to jedna z największych społecznościowych aplikacji nawigacyjnych, której użytkownicy w czasie rzeczywistym informowani są o tym co dzieje się na drodze - o stłuczkach, wypadkach, korkach. Korzysta z niej ponad 22 miliony osób, w 20 krajach Europejskich.