19/10/2007

PLL LOT

Mamy zaszczyt poinformować, iż grupa Mondial Assistance rozpoczęła współpracę z wiodącym polskim przewoźnikiem lotniczym - Polskimi Liniami Lotniczymi LOT. Pasażerowie PLL LOT, maja możliwość zakupu ubezpieczenia obejmującego ryzyka: kosztów leczenia i assistance w podróży, bagażu podróżnego oraz kosztów anulowania biletu. Cieszymy się mogąc służyć pomocą klientom PLL LOT i oczekujemy wielu lat owocnej współpracy.

07/09/2018

Podsumowanie wakacji – wzrost korzystania z assistance medycznego za granicą

W trakcie tegorocznego sezonu urlopowego, wyjazd za granicę zadeklarowało 7,4 mln osób. Z analizy danych zebranych przez Mondial Assistance wynika, że korzystanie z assistance medycznego wzrosło o 23 p.

05/11/2018

W dniu Wszystkich Świętych o 43 proc. wzrosła ilość wezwań assistance samochodowego

Niezmiennie od wielu lat do Centrum Operacyjnego Mondial Assistance w dniu Wszystkich Świętych, z prośbą o pomoc, zgłasza się wiele osób. Podczas tegorocznych dojazdów na cmentarz assistance samochodowe przydało się bardziej niż rok temu.