19/10/2007

PLL LOT

Mamy zaszczyt poinformować, iż grupa Mondial Assistance rozpoczęła współpracę z wiodącym polskim przewoźnikiem lotniczym - Polskimi Liniami Lotniczymi LOT. Pasażerowie PLL LOT, maja możliwość zakupu ubezpieczenia obejmującego ryzyka: kosztów leczenia i assistance w podróży, bagażu podróżnego oraz kosztów anulowania biletu. Cieszymy się mogąc służyć pomocą klientom PLL LOT i oczekujemy wielu lat owocnej współpracy.

28/11/2018

Jak przygotować auto na zimę

Samochód jest niewątpliwie jednym z ulubionych środków transportu Polaków. Dane zbierane przez Mondial Assistance pokazują, że ilość wezwań assistance samochodowego pod koniec roku wzrasta. Dla kierowców to trudny czas, a dla branży assistance wiąże się on ze stanem wzmożonej gotowości do udzielania pomocy.

06/12/2018

Zwichnięcia, skręcenia, złamania - to najczęstsze urazy jakich doznają narciarze i snowboardziści

Lista kontuzji, jakie zdarzają się miłośnikom zimowych sportów jest bardzo długa. Z analizy danych zebranych przez Mondial Assistance wynika, że narciarze najczęściej ulegają wypadkom w drugim dniu wyjazdu, na stokach we Włoszech, Austrii oraz Francji.

05/11/2018

W dniu Wszystkich Świętych o 43 proc. wzrosła ilość wezwań assistance samochodowego

Niezmiennie od wielu lat do Centrum Operacyjnego Mondial Assistance w dniu Wszystkich Świętych, z prośbą o pomoc, zgłasza się wiele osób. Podczas tegorocznych dojazdów na cmentarz assistance samochodowe przydało się bardziej niż rok temu.