03/09/2012

Nowy produkt assistance pomoże w zakupach

Bezpieczne zakupy to nowy serwis pomocowy uruchomiony przez Mondial Assistance. Jego ideą jest dostarczanie bezpłatnego wsparcia klientom banku, regulującym należności kartą płatniczą.

Serwis, dzięki łatwemu dostępowi do porad prawnych i pomocy informacyjnej zapewnia wsparcie w przypadku jakichkolwiek trudności związanych z reklamacjami przedmiotów zakupionych zarówno w sklepach stacjonarnych jak i on-line.
Produkt skierowany jest w szczególności do banków, jako dodatkowy, atrakcyjny dla użytkownika element konta. Zwiększa atrakcyjność korzystania z kart płatniczych, zwiększa poczucie bezpieczeństwa budując pozytywną relację między klientem i bankiem. Dla banku jest też atrakcyjnym wyróżnikiem oferty.

Bezpieczny produkt jest dla nas kolejnym narzędziem zwiększającym bezpieczeństwo konsumenta w coraz bardziej zdigitalizowanym świecie płatności. Klient otrzymuje do swojej dyspozycji zarówno infolinię informacyjną, jak i możliwość uzyskania porady udzielonej przez prawnika. Dzięki temu, potrzebujący pomocy Klient może uzyskać ogólne informacje, określające prawa kupującego i obowiązki sprzedawcy, które wynikają z aktualnych źródeł prawa, jak i szczegółową poradę dotyczącą konkretnej, już zaistniałej sytuacji – mówi Agnieszka Walczak Członek Zarządu Mondial Assistance.

Serwis może być pomocny w razie płatności dokonywanych kartą „wyposażoną” w bezpieczne zakupy zarówno w przypadku zakupów w Internecie jak i w sklepach stacjonarnych. Udzielane informacje i porady opierają się na aktualizowanej na bieżąco wiedzy prawnej. Obejmują one kwestie regulowane zarówno kodeksem cywilnym, jak i innymi źródłami prawa, również tymi uwzględniającymi specyfikę sprzedaży na odległość. Dodatkowo, w ramach serwisu, posiadacz takiej karty może dowiedzieć się, jakie instytucje i organizacje pomagają konsumentom w danej sytuacji, i jak się z nimi skontaktować.

W tym roku Mondial Assistance wprowadził już dwa nowatorskie produkty zwiększające bezpieczeństwo konsumentów – ubezpieczenie płatności zbliżeniowych dokonywanych telefonem  komórkowym (NFC) oraz bezpieczny bilet (zabezpieczenie w razie odwołania uczestnictwa w imprezie).

11/10/2018

Waze to jedna z największych społecznościowych aplikacji nawigacyjnych, której użytkownicy w czasie rzeczywistym informowani są o tym co dzieje się na drodze - o stłuczkach, wypadkach, korkach. Korzysta z niej ponad 22 miliony osób, w 20 krajach Europejskich.

28/11/2018

Jak przygotować auto na zimę

Samochód jest niewątpliwie jednym z ulubionych środków transportu Polaków. Dane zbierane przez Mondial Assistance pokazują, że ilość wezwań assistance samochodowego pod koniec roku wzrasta. Dla kierowców to trudny czas, a dla branży assistance wiąże się on ze stanem wzmożonej gotowości do udzielania pomocy.

10/12/2018

Jazda pod nadzorem - OC dla narciarzy

Ubezpieczenie narciarskie daje nam to, czego nie daje standardowa polisa turystyczna. To dodatkowy wydatek rzędu od kilku do kilkunastu złotych za dzień, ale w porównaniu z ewentualnymi kosztami wyjazdu w przypadku wypadku kwoty te wydają się niskie. Polisa daje nam m.in. organizację pomocy medycznej, pokrycie kosztów w razie wypadku na stoku, transport ze stoku. Pokrywa też koszt akcji ratowniczej. Zawiera ubezpieczenie bagażu oraz ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej.