20/05/2011

Nowość na rynku usług pomocowych: samodzielny pakiet home assistance

Mondial Assistance w ramach współpracy z serwisem Homplex Inspirator przygotował pakiet usług pomocowych – Home Assistance Homplex. Tym samym jako pierwsza firma w Polsce oferuje pakiet assistance w formie odrębnego produktu, który można kupić za pośrednictwem Internetu. W ramach pakietu klienci mogą korzystać z szerokiego zakresu usług assistance w przypadku nagłych awarii w domu.

Oferowany przez serwis internetowy pakiet assistance obejmuje pomoc „złotej rączki” – hydraulika, elektryka, dekarza oraz ślusarza. W przypadku niespodziewanej awarii posiadacze pakietów zyskują także dostęp do takich usług jak interwencja specjalisty RTV/AGD i technika PC. Zakres ubezpieczenia obejmuje również zabezpieczenie mienia zagrożonego naskutek nieszczęścliwego wypadku. Co więcej, w takich sytuacjach osoby posiadające dostęp do usług Home Assistance Homplex mogą liczyć na transport i pokrycie kosztów przechowywania ocalałego mienia, przewiezienie do hotelu oraz pokrycie kosztów zakwaterowania. W pakiecie mieszczą się też takie elementy jak udzielenie informacji o usługodawcach, dostęp do infolinii remontowo-budowlanej i infolinii IT oraz serwis Concierge – Osobisty Asystent.

Pakiet Home Assistance Homplex jest pierwszym w Polsce produktem na rynku assistance, który można kupić w formie odrębnej usługi. Dotychczas pakiety pomocowe stanowiły dodatek do innych produktów i usług. Teraz zakup samodzielnego pakietu assistance możliwy jest za jednym kliknięciem myszki. Współpraca z firmą to także kolejny przejaw zainteresowania nową ofertą Mondial Assistance, sprofilowaną pod kątem branży meblarskiej i wnętrzarskiej – mówi Maciej Stankiewicz z Mondial Assistance.

Za realizację wszystkich świadczeń odpowiada Mondial Assistance. W przypadku wystąpienia problemu wystarczy skontaktować się z Centrum Operacyjnym firmy.

O Homplex Inspirator

Homplex Inspirator (www.homplex.pl) jest serwisem specjalizującym się w syntetycznej prezentacji produktów wyposażenia wnętrz dopasowanych do zdjęć inspiracji oraz dostarczaniu pomysłów i praktycznych rozwiązań przydatnych w trakcie urządzania mieszkania. Serwis został stworzony dla osób szukających gotowych rozwiązań, ceniących sobie samodzielność i swobodę wyboru. Przyda się również projektantom wnętrz zainteresowanych prezentacją portfolio, dostawcom asortymentu wyposażenia mieszkań chcącym pokazać i sprzedać swoje produkty oraz wykonawcom realizującym ciekawe projekty. Firma wykorzystuje gotowe aranżacje pomieszczeń mieszkalnych i “tłumaczy je” na zestawy konkretnych produktów w różnych zakresach cenowych, podsumowując koszt realizacji wskazanego przez użytkownika pomieszczenia. Pokazuje miejsca zakupu online i tradycyjne sklepy w okolicy. Serwis łączy w sobie wygodę wyboru produktów w Internecie z technikami optymalizacji standardowego procesu zakupowego.

20/12/2018

Rozwiązania telemedyczne dostępne 24 godziny na dobę

Rozwój nowych technologii następuje bardzo szybko. Dostarczają one nowoczesne, korzystne rozwiązania, które oferują istotną poprawę jakości życia. Wszystko, co jest w stanie pomóc nam udoskonalić i monitorować stan zdrowia, jest ważnym krokiem w kierunku dłuższego i efektywniejszego życia i lepszych pakietów assistance.

04/12/2018

Akcje ratunkowe w górach za darmo tylko w Polsce

Przed nami długo oczekiwany sezon zimowych podróży. Planując wyjazd w góry na narty, snowboard lub piesze wycieczki należy pamiętać, że wykupienie ubezpieczenia dopasowanego do uprawianej przez nas aktywności jest niezbędne. Zagwarantuje nam pokrycie kosztów ewentualnego leczenia, koszt helikoptera ratunkowego i ambulansu, którym wrócimy do kraju.