18/08/2009

Mondial silniejszy w bankassurance

Umowa dotyczy posiadaczy prestiżowych kart kredytowych MasterCard Platinum wydawanych przez Alior Bank. Specjalnie dla nich Mondial Assistance, światowy lider rynku assistance i ubezpieczeń turystycznych, opracował zaawansowany program ochrony ubezpieczeniowej gwarantujący: pomoc medyczną na terenie kraju, assistance domowe oraz komunikacyjne, a także ubezpieczenie turystyczne, obejmujące m.in.: koszty leczenia, assistance, ryzyko utraty bagażu podróżnego oraz NNW.

Nowością w ofercie Mondial Assistance, wprowadzoną specjalnie dla klientów Alior Banku, są ubezpieczenia gwarantujące ochronę karty kredytowej, gotówki oraz przedmiotów kupionych za pomocą ubezpieczonej karty.

-Naszym celem było zaoferowanie klientom Alior Banku, posiadaczom kart Platinum, naprawdę ekskluzywnego produktu. W efekcie powstało ubezpieczenie, które obejmuje niemal każdy aspekt życia – od ochrony domowego ogniska, przez zdrowie i wakacje aż po środki płatnicze. Jesteśmy dumni, że nad całością programu czuwa nasze Centrum Operacyjne, które pomaga 24 godziny na dobę. – mówi Anna Morawska, Business Development Manager w Mondial Assistance.

Dodatkowym elementem pakietu są usługi informacyjne, czyli specjalistyczne infolinie gwarantujące dostęp do szczegółowych informacji przez całą dobę. Do dyspozycji klientów Alior Banku oddano: infolinię weterynaryjną, prawną, kulturalną i „Twoje Dziecko”, a także prestiżowy serwis Concierge działający na całym świecie.

-Zaproponowanie tak szerokiego bezpłatnego pakietu ubezpieczeń posiadaczom kart Platinum to kolejny przykład, że to, co w innych bankach jest przywilejem, w Alior Banku jest codzienną praktyką. Tym samym nasi klienci będą mieli więcej ze swoich pieniędzy. - powiedział Michał Hucał, Dyrektor Departamentu Rozwoju Bankowości Detalicznej w Alior Banku.

W ramach współpracy uruchomiono także specjalny pakiet ubezpieczeniowy dla posiadaczy kart MasterCard Silver Lotniczych. W jego skład wchodzi rozbudowana polisa turystyczna, usługi informacyjne oraz ubezpieczenie gotówki na wypadek rozboju.

28/11/2018

Jak przygotować auto na zimę

Samochód jest niewątpliwie jednym z ulubionych środków transportu Polaków. Dane zbierane przez Mondial Assistance pokazują, że ilość wezwań assistance samochodowego pod koniec roku wzrasta. Dla kierowców to trudny czas, a dla branży assistance wiąże się on ze stanem wzmożonej gotowości do udzielania pomocy.

04/12/2018

Akcje ratunkowe w górach za darmo tylko w Polsce

Przed nami długo oczekiwany sezon zimowych podróży. Planując wyjazd w góry na narty, snowboard lub piesze wycieczki należy pamiętać, że wykupienie ubezpieczenia dopasowanego do uprawianej przez nas aktywności jest niezbędne. Zagwarantuje nam pokrycie kosztów ewentualnego leczenia, koszt helikoptera ratunkowego i ambulansu, którym wrócimy do kraju.