25/04/2017

Mondial Assistance laureatem konkursu Innovation 2017

Stworzony i w całości wdrożony przez Mondial Assistance system monitorowania pomocy drogowej otrzymał srebrną statuetkę w konkursie Innovation 2017 w kategorii usługa. Koncepcja jest oryginalnym pomysłem i wpisuje się w trend automatyzacji procesów obsługi klienta.

- Tworząc system monitorowania pomocy drogowej skupiliśmy się na tym, aby usługa była dostępna dla większości klientów. Choć samo rozwiązanie jest w pełni integrowalne z aplikacjami mobilnymi, w tym aplikacjami naszych partnerów biznesowych, to śledzenie położenia pomocy drogowej dostępne jest dla każdego posiadacza smartfona, nawe jeśli ten nie posiada dedykowanej aplikacji. Wszystko dzięki technologii responsywnych stron skalujących widok mapy do urządzenia naszego klienta. Jest to nowa propozycja, która spotkała się z bardzo pozytywnym odbiorem naszych klientów instytucjonalnych, czyli ubezpieczycieli, banków czy producentów samochodów, ale też ostatecznych odbiorców tego rozwiązania. Dlatego tym bardziej cieszy nas to wyróżnienie – mówi Piotr Ruszowski, dyrektor sprzedaży i marketingu w Mondial Assistance.

System monitorowania pomocy drogowej został stworzony dla klientów usług pomocowych, którzy znaleźli się w stresującej sytuacji jaką jest awaria samochodu. System daje komfort osobie która oczekuje na pomoc. Powstał on w celu zautomatyzowania assistance samochodowego. Zmiennych, które należy wziąć pod uwagę wysyłając do klienta pomoc drogową jest wiele. Dzięki systemowi jest to robione skuteczniej i szybciej. Menadżerowie floty usługodawców mają dodatkowo doskonałe narzędzie kontroli kontrahentów poprzez ocenę najważniejszych wskaźników jakościowych na podstawie rzeczywistego czasu dojazdu.

- Każdy klient, który wezwie pomoc assistance, dostaje SMS z linkiem do unikatowego, właściwego dla jego zgłoszenia widoku mapy z najważniejszymi informacjami takimi jak np. czas dojazdu. Dzięki temu rozwiązaniu klient może w czasie rzeczywistym śledzić położenie lawety. Mimo, że na obszarze miejskim pomoc dociera w ciągu 30 minut, komunikat, że w tym konkretnym przypadku będzie za np. 23, jest przez klientów bardzo dobrze odbierany. Kilka minut różnicy ma ogromne znaczenie dla zdenerwowanego człowieka – dodaje Piotr Ruszowski.

System działa na terenie całej Polski.

07/09/2018

Podsumowanie wakacji – wzrost korzystania z assistance medycznego za granicą

W trakcie tegorocznego sezonu urlopowego, wyjazd za granicę zadeklarowało 7,4 mln osób. Z analizy danych zebranych przez Mondial Assistance wynika, że korzystanie z assistance medycznego wzrosło o 23 p.

05/11/2018

W dniu Wszystkich Świętych o 43 proc. wzrosła ilość wezwań assistance samochodowego

Niezmiennie od wielu lat do Centrum Operacyjnego Mondial Assistance w dniu Wszystkich Świętych, z prośbą o pomoc, zgłasza się wiele osób. Podczas tegorocznych dojazdów na cmentarz assistance samochodowe przydało się bardziej niż rok temu.