27/09/2011

Mondial Assistance i Firma Przyjazna Klientowi 2011

Mondial Assistance, lider rynku assistance i ubezpieczeń turystycznych, został uhonorowany Certyfikatem Firma Przyjazna Klientowi. Nagroda została przyznana firmie już po raz trzeci z rzędu. Laureatami programu zostają firmy, które oferują swoim klientom jakość obsługi na najwyższym poziomie oraz z powodzeniem realizują strategię zarządzania w tym obszarze.

Dla Mondial Assistance kontakt pracowników z klientem to pierwszy krok w ramach świadczonych usług pomocowych. Z tego względu, że z usług assistance

najczęściej korzysta się w wypadku wystąpienia różnych stresujących zdarzeń losowych, pracownicy Mondial Assistance muszą być odpowiednio wyszkoleni oraz posiadać szczególne kompetencje.

– Zdobycie po raz trzeci z rzędu Certyfikatu Firma Przyjazna Klientowi przez Mondial Assistance jest dla nas bardzo istotne. Kluczem do sukcesu w branży  assistance jest umiejętność opracowania, wdrożenia i utrzymania standardów obsługi na najwyższym poziomie. Stąd otrzymanie takiego wyróżnienia jest dla nas znakiem, że wszyscy dobrze wywiązujemy się ze swoich ról. Wyróżnienie oczywiście zobowiązuje i  bynajmniej nie zamierzamy spocząć na laurach. Godło dopinguje nas do doskonalenia procesów obsługi klienta – mówi Tomasz Brożyna, Dyrektor Pionu Operacyjnego Mondial Assistance.

Tegoroczna gala wręczenia Certyfikatów odbyła się 26 września 2011 roku w hotelu Radisson Blu w Warszawie. Patronat honorowy nad programem sprawuje Instytut Badania Rynku, Konsumpcji i Koniunktur.

Więcej informacji o Certyfikacie i tegorocznych laureatach można znaleźć na stronie www.firmaprzyjaznaklientowi.pl.

04/12/2018

Akcje ratunkowe w górach za darmo tylko w Polsce

Przed nami długo oczekiwany sezon zimowych podróży. Planując wyjazd w góry na narty, snowboard lub piesze wycieczki należy pamiętać, że wykupienie ubezpieczenia dopasowanego do uprawianej przez nas aktywności jest niezbędne. Zagwarantuje nam pokrycie kosztów ewentualnego leczenia, koszt helikoptera ratunkowego i ambulansu, którym wrócimy do kraju.

11/10/2018

Waze to jedna z największych społecznościowych aplikacji nawigacyjnych, której użytkownicy w czasie rzeczywistym informowani są o tym co dzieje się na drodze - o stłuczkach, wypadkach, korkach. Korzysta z niej ponad 22 miliony osób, w 20 krajach Europejskich.

20/12/2018

Rozwiązania telemedyczne dostępne 24 godziny na dobę

Rozwój nowych technologii następuje bardzo szybko. Dostarczają one nowoczesne, korzystne rozwiązania, które oferują istotną poprawę jakości życia. Wszystko, co jest w stanie pomóc nam udoskonalić i monitorować stan zdrowia, jest ważnym krokiem w kierunku dłuższego i efektywniejszego życia i lepszych pakietów assistance.