10/08/2007

GERLING POLSKA TU NA ŻYCIE S.A.

Niezwykle miło jest nam zakomunikować, że od 9 sierpnia 2007 r. rozpoczęliśmy współpracę z Gerling Polska Towarzystwem Ubezpieczeń na Życie. Klienci Gerling Polska posiadający grupowe ubezpieczenie na życie związane z ubezpieczeniowym funduszem kapitałowym będą również objęci ochroną w ramach pakietu assistance działającego na terenie RP. Pakiet obejmuje między innymi: transport medyczny do placówki medycznej, transport powrotny oraz transport pomiędzy placówkami, wizytę lekarz i pielęgniarki, opiekę po hospitalizacji oraz dostarczenie zaordynowanych przez lekarza leków. Szczególnie ceniona przez klientów infolinię medyczna, zapewniająca im całodobowy, bezpośredni dostęp do rozmowy z lekarzem została dodatkowo wzbogacona o „baby assistance”- infolinię poświęconą tematowi ciąży i pielęgnacji noworodka po porodzie.

04/12/2018

Akcje ratunkowe w górach za darmo tylko w Polsce

Przed nami długo oczekiwany sezon zimowych podróży. Planując wyjazd w góry na narty, snowboard lub piesze wycieczki należy pamiętać, że wykupienie ubezpieczenia dopasowanego do uprawianej przez nas aktywności jest niezbędne. Zagwarantuje nam pokrycie kosztów ewentualnego leczenia, koszt helikoptera ratunkowego i ambulansu, którym wrócimy do kraju.

20/12/2018

Rozwiązania telemedyczne dostępne 24 godziny na dobę

Rozwój nowych technologii następuje bardzo szybko. Dostarczają one nowoczesne, korzystne rozwiązania, które oferują istotną poprawę jakości życia. Wszystko, co jest w stanie pomóc nam udoskonalić i monitorować stan zdrowia, jest ważnym krokiem w kierunku dłuższego i efektywniejszego życia i lepszych pakietów assistance.

28/11/2018

Jak przygotować auto na zimę

Samochód jest niewątpliwie jednym z ulubionych środków transportu Polaków. Dane zbierane przez Mondial Assistance pokazują, że ilość wezwań assistance samochodowego pod koniec roku wzrasta. Dla kierowców to trudny czas, a dla branży assistance wiąże się on ze stanem wzmożonej gotowości do udzielania pomocy.