10/08/2007

GERLING POLSKA TU NA ŻYCIE S.A.

Niezwykle miło jest nam zakomunikować, że od 9 sierpnia 2007 r. rozpoczęliśmy współpracę z Gerling Polska Towarzystwem Ubezpieczeń na Życie. Klienci Gerling Polska posiadający grupowe ubezpieczenie na życie związane z ubezpieczeniowym funduszem kapitałowym będą również objęci ochroną w ramach pakietu assistance działającego na terenie RP. Pakiet obejmuje między innymi: transport medyczny do placówki medycznej, transport powrotny oraz transport pomiędzy placówkami, wizytę lekarz i pielęgniarki, opiekę po hospitalizacji oraz dostarczenie zaordynowanych przez lekarza leków. Szczególnie ceniona przez klientów infolinię medyczna, zapewniająca im całodobowy, bezpośredni dostęp do rozmowy z lekarzem została dodatkowo wzbogacona o „baby assistance”- infolinię poświęconą tematowi ciąży i pielęgnacji noworodka po porodzie.

06/12/2018

Zwichnięcia, skręcenia, złamania - to najczęstsze urazy jakich doznają narciarze i snowboardziści

Lista kontuzji, jakie zdarzają się miłośnikom zimowych sportów jest bardzo długa. Z analizy danych zebranych przez Mondial Assistance wynika, że narciarze najczęściej ulegają wypadkom w drugim dniu wyjazdu, na stokach we Włoszech, Austrii oraz Francji.

07/09/2018

Podsumowanie wakacji – wzrost korzystania z assistance medycznego za granicą

W trakcie tegorocznego sezonu urlopowego, wyjazd za granicę zadeklarowało 7,4 mln osób. Z analizy danych zebranych przez Mondial Assistance wynika, że korzystanie z assistance medycznego wzrosło o 23 p.