11/07/2012

Assistance bloguje

Mondial Assistance – czołowy dostawca ubezpieczeń assistance w Polsce uruchamia bloga - Assistance-blog.pl. Można tam będzie znaleźć praktyczne informacje związane z różnymi typami usług assistance: podróżnych, medycznych, domowych, samochodowych i concierge.

O czym nie możemy zapomnieć wybierając się na wakacje, na jakie najczęstsze wyłączenia ubezpieczeń komunikacyjnych trzeba zwrócić uwagę przed zakupem polisy, jak skorzystać z hydraulika za niego nie płacąc, czy wreszcie co zrobić kiedy zapomnieliśmy o rocznicy i brak nam czasu na zakup kwiatów – m.in. o takich poradach – związanych z usługami pomocowymi – będzie można przeczytać na assistance-blog.pl

Chcemy w lekki i łatwy w odbiorze, typowy dla formy bloga sposób wyjaśniać zawiłości polis assistance, edukować potencjalnych i obecnych odbiorców, a także zamieszczać pożyteczne porady, często nie związane bezpośrednio z ubezpieczeniami. Wiele z takich sugestii pozwoli zaoszczędzić czas, pieniądze czy uniknąć niepotrzebnego stresu  – mówi Piotr Ruszowski z Mondial Assistance - Marketing & PR Manager, jeden z autorów wpisów na blogu.

Uruchomienie tego kanału komunikacji wiąże się z realizacją strategii większej obecności marki w Social Media. Wkrótce odświeżony zostanie także profil marki na Facebook.

Zapraszamy do aktywności na blogu, dzielenia się opiniami, komentowania, zgłaszania nietypowych spraw – ciekawe przypadki z przyjemnością przeanalizujemy i wyjaśnimy.

04/12/2018

Akcje ratunkowe w górach za darmo tylko w Polsce

Przed nami długo oczekiwany sezon zimowych podróży. Planując wyjazd w góry na narty, snowboard lub piesze wycieczki należy pamiętać, że wykupienie ubezpieczenia dopasowanego do uprawianej przez nas aktywności jest niezbędne. Zagwarantuje nam pokrycie kosztów ewentualnego leczenia, koszt helikoptera ratunkowego i ambulansu, którym wrócimy do kraju.

11/10/2018

Waze to jedna z największych społecznościowych aplikacji nawigacyjnych, której użytkownicy w czasie rzeczywistym informowani są o tym co dzieje się na drodze - o stłuczkach, wypadkach, korkach. Korzysta z niej ponad 22 miliony osób, w 20 krajach Europejskich.

28/11/2018

Jak przygotować auto na zimę

Samochód jest niewątpliwie jednym z ulubionych środków transportu Polaków. Dane zbierane przez Mondial Assistance pokazują, że ilość wezwań assistance samochodowego pod koniec roku wzrasta. Dla kierowców to trudny czas, a dla branży assistance wiąże się on ze stanem wzmożonej gotowości do udzielania pomocy.