04/10/2019

Allianz Partners podsumowuje pierwszy tydzień po ogłoszeniu niewypłacalności przez BP Neckermann Polska

BP Neckermann Polska ogłosiło niewypłacalność w środę 25 września. Od tego czasu Allianz Partners we współpracy z Urzędem Marszałkowskim na bieżąco wspiera turystów przebywających poza granicami kraju oraz wypłaca odszkodowania tym, którzy nie mieli szans wyjechać na wakacje.

- Przez ostatni tydzień odebraliśmy prawie 4000 telefonów i zarejestrowaliśmy ponad 3200 osób, które zwróciły się do nas z wnioskiem o refundację kosztów za niewykorzystane wakacje. Do dnia dzisiejszego wypłaciliśmy już ponad 2 mln złotych odszkodowań z tego tytułu, zaś ponad 90 proc. osób przebywających za granicą wróciło do kraju – mówi Tomasz Frączek, dyrektor oddziału Allianz Partners – ubezpieczyciela BP Neckermann. Dziękujemy wszystkim za cierpliwość oraz pozytywne komentarze dotyczące naszej pracy. Cieszą szczególnie te otrzymywane od klientów naszego partnera, którzy często mówią, iż nie spodziewali się, że tak szybko może zadziałać cały proces – dodaje Tomasz Frączek.

Zgodnie z ustawą ubezpieczyciel ma 30 dnia na rozpatrzenie zgłoszenia oraz 30 kolejnych na wypłatę roszczenia.

Osoby przebywające za granicą mogą nadal skontaktować się z Centrum Operacyjnym pod czynnym całą dobę numerem telefonu: +48 22 522 29 00.
Dla osób, których wyjazd został odwołany dedykowany jest, czynny w dni powszednie w godzinach 8:00-16:00, numer telefonu: +48 22 563 11 00 oraz adres e-mail: nm.odwolanie@allianz.com.

Z poważaniem,
Tomasz Frączek
Dyrektor Oddziału

28/11/2018

Jak przygotować auto na zimę

Samochód jest niewątpliwie jednym z ulubionych środków transportu Polaków. Dane zbierane przez Mondial Assistance pokazują, że ilość wezwań assistance samochodowego pod koniec roku wzrasta. Dla kierowców to trudny czas, a dla branży assistance wiąże się on ze stanem wzmożonej gotowości do udzielania pomocy.

06/12/2018

Zwichnięcia, skręcenia, złamania - to najczęstsze urazy jakich doznają narciarze i snowboardziści

Lista kontuzji, jakie zdarzają się miłośnikom zimowych sportów jest bardzo długa. Z analizy danych zebranych przez Mondial Assistance wynika, że narciarze najczęściej ulegają wypadkom w drugim dniu wyjazdu, na stokach we Włoszech, Austrii oraz Francji.

20/12/2018

Rozwiązania telemedyczne dostępne 24 godziny na dobę

Rozwój nowych technologii następuje bardzo szybko. Dostarczają one nowoczesne, korzystne rozwiązania, które oferują istotną poprawę jakości życia. Wszystko, co jest w stanie pomóc nam udoskonalić i monitorować stan zdrowia, jest ważnym krokiem w kierunku dłuższego i efektywniejszego życia i lepszych pakietów assistance.