04/10/2019

Allianz Partners podsumowuje pierwszy tydzień po ogłoszeniu niewypłacalności przez BP Neckermann Polska

BP Neckermann Polska ogłosiło niewypłacalność w środę 25 września. Od tego czasu Allianz Partners we współpracy z Urzędem Marszałkowskim na bieżąco wspiera turystów przebywających poza granicami kraju oraz wypłaca odszkodowania tym, którzy nie mieli szans wyjechać na wakacje.

- Przez ostatni tydzień odebraliśmy prawie 4000 telefonów i zarejestrowaliśmy ponad 3200 osób, które zwróciły się do nas z wnioskiem o refundację kosztów za niewykorzystane wakacje. Do dnia dzisiejszego wypłaciliśmy już ponad 2 mln złotych odszkodowań z tego tytułu, zaś ponad 90 proc. osób przebywających za granicą wróciło do kraju – mówi Tomasz Frączek, dyrektor oddziału Allianz Partners – ubezpieczyciela BP Neckermann. Dziękujemy wszystkim za cierpliwość oraz pozytywne komentarze dotyczące naszej pracy. Cieszą szczególnie te otrzymywane od klientów naszego partnera, którzy często mówią, iż nie spodziewali się, że tak szybko może zadziałać cały proces – dodaje Tomasz Frączek.

Zgodnie z ustawą ubezpieczyciel ma 30 dnia na rozpatrzenie zgłoszenia oraz 30 kolejnych na wypłatę roszczenia.

Osoby przebywające za granicą mogą nadal skontaktować się z Centrum Operacyjnym pod czynnym całą dobę numerem telefonu: +48 22 522 29 00.
Dla osób, których wyjazd został odwołany dedykowany jest, czynny w dni powszednie w godzinach 8:00-16:00, numer telefonu: +48 22 563 11 00 oraz adres e-mail: nm.odwolanie@allianz.com.

Z poważaniem,
Tomasz Frączek
Dyrektor Oddziału

07/09/2018

Podsumowanie wakacji – wzrost korzystania z assistance medycznego za granicą

W trakcie tegorocznego sezonu urlopowego, wyjazd za granicę zadeklarowało 7,4 mln osób. Z analizy danych zebranych przez Mondial Assistance wynika, że korzystanie z assistance medycznego wzrosło o 23 p.

04/12/2018

Akcje ratunkowe w górach za darmo tylko w Polsce

Przed nami długo oczekiwany sezon zimowych podróży. Planując wyjazd w góry na narty, snowboard lub piesze wycieczki należy pamiętać, że wykupienie ubezpieczenia dopasowanego do uprawianej przez nas aktywności jest niezbędne. Zagwarantuje nam pokrycie kosztów ewentualnego leczenia, koszt helikoptera ratunkowego i ambulansu, którym wrócimy do kraju.

20/12/2018

Rozwiązania telemedyczne dostępne 24 godziny na dobę

Rozwój nowych technologii następuje bardzo szybko. Dostarczają one nowoczesne, korzystne rozwiązania, które oferują istotną poprawę jakości życia. Wszystko, co jest w stanie pomóc nam udoskonalić i monitorować stan zdrowia, jest ważnym krokiem w kierunku dłuższego i efektywniejszego życia i lepszych pakietów assistance.