20/07/2012

Podróżni mogą zabezpieczyć się przed bankructwem touroperatora

Kolejny już w tym roku upadek biura podróży ściąga czarne chmury nad branżę turystyczną i budzi wśród konsumentów obawy o bezpieczeństwo takiej formy organizacji urlopu. Branża ubezpieczeniowa znalazła jednak rozwiązanie bezpieczne dla wyjeżdżających na zagraniczne wakacje.

Wg badań AC Nielsen na zlecenia Mondial Assistance z maja tego roku tylko 16% Polaków zamierza w całości organizację swojego urlopu powierzyć biurom podróży. Upadek kilku z nich z pewnością nie zwiększy zaufania do takiej formy przygotowania wakacji. Rozwiązaniem zwiększającym poczucie bezpieczeństwa i gwarantującym zwrot kosztów może być ubezpieczenie typu AllRisk oferowane przez Mondial Assistance. Polisa dopuszcza zwrot kosztów odwołania zagranicznej podróży turystycznej m.in. ze względu na możliwy do udokumentowania powód czyli również bankructwo touroperatora. Oferta jest unikatowa na rynku i można się spodziewać, że wkrótce tym torem podąży konkurencja. Korzyści dla wykupujących wakacje w sytuacji częstych upadków biur podróży są niebagatelne.

Mondial Assistance nie po raz pierwszy wytycza nowe szlaki w ubezpieczeniach turystycznych. Należący do niego sklep on-line elvia.pl był pierwszym uruchomionym w Polsce sklepem z ubezpieczeniami turystycznymi.  Z kolei jedna z najnowszych witryn z produktami ubezpieczeniowymi dla podróżnych www.mondial-assistance.pl, oferuje między innymi ubezpieczenie odwołania podróży, także w razie bankructwa biura podróży.

05/09/2018

Awarie Polaków podczas wakacji

W okresie wakacji, jak co roku, do Centrum Operacyjnego Mondial Assistance z prośbą o pomoc zgłasza się kilkadziesiąt tysięcy osób. Jest to czas wytężonej pracy dla osób pracujących w firmach specjalizujących się w usługach assistance.

20/12/2018

Rozwiązania telemedyczne dostępne 24 godziny na dobę

Rozwój nowych technologii następuje bardzo szybko. Dostarczają one nowoczesne, korzystne rozwiązania, które oferują istotną poprawę jakości życia. Wszystko, co jest w stanie pomóc nam udoskonalić i monitorować stan zdrowia, jest ważnym krokiem w kierunku dłuższego i efektywniejszego życia i lepszych pakietów assistance.