13/01/2013

Mondial Assistance z Laurem Klienta

Marka Mondial Assistance otrzymała tegoroczny Laur Klienta - Odkrycie 2013 roku w kategoriach usługi assistance oraz ubezpieczenia turystyczne.

Odkrycie Roku jest specjalną kategorią programu Laur Klienta, stworzoną z myślą o innowacyjnych produktach i usługach, które klienci darzą zaufaniem. Dotyczy ona produktów i usług ciekawie i skutecznie wprowadzanych na rynek oraz tych, które zostały po raz pierwszy wskazane przez klientów w ogólnopolskim plebiscycie konsumenckim. O przyznaniu nominacji decyduje Redakcyjna Komisja Weryfikacyjna wydawnictwa Rzecz o Biznesie (ukazującego się co miesiąc w dzienniku Rzeczpospolita), która ocenia innowacyjność, perspektywy odbioru przez rynek oraz prognozowaną dynamikę wzrostu popularności marki. Taką nagrodę otrzymują nieliczne firmy czy producenci.

Jest nam niezmiernie miło, że nasze działania zmierzające do bycia innowacyjnym liderem w branży usług pomocowych zostały docenione i nagrodzone. Jest to dla nas szczególnie cenne, biorąc pod uwagę, jak duży wpływ na przyznanie wyróżnienia ma obiektywne głosowanie konsumentów. Bycie jedyną nagrodzoną marką w kategorii usług assistance oraz ubezpieczeń turystycznych to duże osiągnięcie, a bycie o krok przed tak wymagającymi konkurentami rynkowymi potwierdza, że nasze starania nie idą na marne – mówi Tomasz Frączek, prezes zarządu Mondial Assistance.

Sondaż podczas ogólnopolskiego projektu konsumenckiego Laur Klienta przeprowadzany jest poprzez ankiety telefoniczne, głosowania internetowe za pośrednictwem witryny internetowej www.laur-konsumenta.pl a także poprzez sondy na kilkudziesięciu portalach branżowych oraz serwisach tematycznych.

06/12/2018

Zwichnięcia, skręcenia, złamania - to najczęstsze urazy jakich doznają narciarze i snowboardziści

Lista kontuzji, jakie zdarzają się miłośnikom zimowych sportów jest bardzo długa. Z analizy danych zebranych przez Mondial Assistance wynika, że narciarze najczęściej ulegają wypadkom w drugim dniu wyjazdu, na stokach we Włoszech, Austrii oraz Francji.

04/12/2018

Akcje ratunkowe w górach za darmo tylko w Polsce

Przed nami długo oczekiwany sezon zimowych podróży. Planując wyjazd w góry na narty, snowboard lub piesze wycieczki należy pamiętać, że wykupienie ubezpieczenia dopasowanego do uprawianej przez nas aktywności jest niezbędne. Zagwarantuje nam pokrycie kosztów ewentualnego leczenia, koszt helikoptera ratunkowego i ambulansu, którym wrócimy do kraju.