10/12/2003

KONKURS „ELVIADA 2003”

Konkurs został zorganizowany przez T.U. Allianz oraz Elvię. Uczestnicy konkursu odpowiadali na pytania dotyczące zasady i specyfiki działania Mondial Assistance Group oraz zakresu Świadczeń Opiekuńczych włączonych do pakietu Allianz Rodzina. Zwycięzcom konkursu zostaną wręczone nagrody ufundowane przez Elvię.
Wszystkim uczestnikom dziękujemy za wzięcie udziału w konkursie oraz za zainteresowanie tematyką usług „assistance” oraz imponującą wiedzą na temat naszej firmy.

05/09/2018

Awarie Polaków podczas wakacji

W okresie wakacji, jak co roku, do Centrum Operacyjnego Mondial Assistance z prośbą o pomoc zgłasza się kilkadziesiąt tysięcy osób. Jest to czas wytężonej pracy dla osób pracujących w firmach specjalizujących się w usługach assistance.

05/11/2018

W dniu Wszystkich Świętych o 43 proc. wzrosła ilość wezwań assistance samochodowego

Niezmiennie od wielu lat do Centrum Operacyjnego Mondial Assistance w dniu Wszystkich Świętych, z prośbą o pomoc, zgłasza się wiele osób. Podczas tegorocznych dojazdów na cmentarz assistance samochodowe przydało się bardziej niż rok temu.

04/12/2018

Akcje ratunkowe w górach za darmo tylko w Polsce

Przed nami długo oczekiwany sezon zimowych podróży. Planując wyjazd w góry na narty, snowboard lub piesze wycieczki należy pamiętać, że wykupienie ubezpieczenia dopasowanego do uprawianej przez nas aktywności jest niezbędne. Zagwarantuje nam pokrycie kosztów ewentualnego leczenia, koszt helikoptera ratunkowego i ambulansu, którym wrócimy do kraju.